piątek, 12 września 2014

Tagliatelle z łososiem, koprem włoskim i papryką

Koper włoski - fenkuł o lekko anyżowym smaku świetnie komponuje się z łososiem i papryką. Makaron (wstążki) musi być lekko twardy a papryki w 3 kolorach.

   
Składniki: (dla 3-4 osób)

filet z łososia od ogona - 200 - 300 gramów
fenkuł (koper włoski)
1 cebula
2 ząbki czosnku
3 małe papryki - czerwona, żółta i zielona
makaron wstążki 500 gramów
oliwa z oliwek
sól, pieprz

Makaron ugotować al dente, rozgrzać oliwę w głębokiej patelni, warzywa pokroić w paseczki, czosnek w plasterki i usmażyć na posolonej oliwie do miękkości, na osobnej patelni usmażyć łososia. Odsączony makaron wymieszać z warzywami, na końcu dodając łososia. Dobrze popieprzyć, można przed podaniem jeszcze skropić oliwą z oliwek.


 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz