Grzyby już są, w dodatku znalazłam je pod własną brzózką, było ich akurat tyle, żeby zapełnić patelnię. Zdrowe, pachnące, bez robali. Usmażyłam je z cebulka i czosnkiem na niezdrową kolację.
Składniki:
grzyby (jadalne:)) ile się znajdzie
cebula
1-2 ząbki czosnku
1/4 kostki masła
sól, pieprz
Grzyby oczyścić z piasku ściąć końcówkę nóżki i pokroić w kostkę, cebule pokroić, wrzucić na rozgrzane masło, zeszklić, dodać pokrojony w plasterki czosnek, chwile smażyć i dodać grzyby. Doprawić i dusić pod przykryciem 30 - 40 min. Mieszać od czasu do czasu, podlać odrobiną wody (albo białego wina) jak zaczną przywierać. Można pod koniec dodać łyżkę śmietany.
I niezdrowa kolacja gotowa.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz