Jak
zwykle bardzo proste danie, szybka przekąska o super smaku, idealna
jako przystawka przed śródziemnomorską kolacją ;-). Dobrze
wyglądają na rucoli, z grzanką.
Składniki:
cukinia
cienko
pokrojony boczek wędzony, albo krotoszyńska, albo polędwica
sopocka – coś aromatycznego, surowego
mozarella
w kawałku
pomidory
suszone w oleju
patyczki
do szaszłyków lub wykałaczki
Na
plasterek boczku połozyć cieniutki plasterek cukinii - kroję go
obierakiem do warzyw, na to kostkę mozarelli i kawałek suszonego
pomidora. Całość zwinąć w ciasny rulon i spiąć wykałaczką.
Roladki
ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w piekarniku 20 – 30
min (180 – 200 st.C). Smakują super, też na zimno.
Wyglądają naprawdę przepysznie, chyba muszę zorganizować jakąś kolacje :)
OdpowiedzUsuń