sobota, 4 maja 2013

Roladki z cukinii, przystawka

Jak zwykle bardzo proste danie, szybka przekąska o super smaku, idealna jako przystawka przed śródziemnomorską kolacją ;-). Dobrze wyglądają na rucoli, z grzanką.


Składniki:
cukinia
cienko pokrojony boczek wędzony, albo krotoszyńska, albo polędwica sopocka – coś aromatycznego, surowego
mozarella w kawałku
pomidory suszone w oleju
patyczki do szaszłyków lub wykałaczki


Na plasterek boczku połozyć cieniutki plasterek cukinii - kroję go obierakiem do warzyw, na to kostkę mozarelli i kawałek suszonego pomidora. Całość zwinąć w ciasny rulon i spiąć wykałaczką.
Roladki ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zapiekać w piekarniku 20 – 30 min (180 – 200 st.C). Smakują super, też na zimno.



1 komentarz:

  1. Wyglądają naprawdę przepysznie, chyba muszę zorganizować jakąś kolacje :)

    OdpowiedzUsuń